5 határon át vetélkedő

Négy határon át című projektet és az azonos nevű vetélkedőt a 2018-as évben találták ki a már több évtizede sikeresen közreműködő határon túli és belüli magyar kulturális és közművelődési intézetek – a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítói. Régiók: A Négy határon át vetélkedő folytatásaként létrejövő 5 határon át vetélkedő a 2020/2021-es tanévben kerül megrendezésre 2020. október 5-étől 2021 májusáig: Magyarország, Muravidék, Vajdaság, Kárpátalja, Felvidék, Erdély (EMKE). 

A vetélkedő minden egyes eleme során – a kvíztől a meseszerű bemutatkozáson át az értékgyűjtésig – azt a feladatot adja a részt vevő fiataloknak, hogy részben önállóan vagy csoportban, pedagógus segítségével információkat keressenek és ismereteket szerezzenek, ami a játékban való továbblépéshez szükséges. Azzal a céllal szervezzük, hogy közelebb hozza a Kárpát-medencei határon túli és anyaországi értékeket, mítoszokat, mondákat és legendákat a határon túli régiókban és az anyaországban élő nemzedékek számára.

A játék célcsoportja az általános iskola felső tagozatos diákjai, vagyis a 11–15 évesek (6., 7., 8. osztályosok), akik már a Z generáció tagjai. Szereted a kihívásokat, az izgalmas, kreatív, nem hétköznapi feladatokat? Szeretnéd megismerni, milyen legendák keringenek a magyar népről, a magyar területekről a Kárpát-medencében?

A regisztrációt megteheted a www.karpatmedencei-vetelkedo.org weboldalon. 

A REGISZTRÁCIÓ IDŐTARTAMA: 14 NAP:OKTÓBER 5-26.

A regisztrációkor az alapadatok mellett egy feladatot is meg kell oldani a jelentkezőknek!

Regisztrálni és a hozzá tartozó feladatot elvégezni a karpatmedencei-vetelkedo.org honlapon lehet a megadott időintervallumban.
Ha bármi kérdésetek van a vetélkedővel kapcsolatban, keressetek bennünket bátran az alábbi elérhetőségeken:

A vetélkedő központi e-mail-címe: [email protected]

Regionális kapcsolattartók:

Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület – EMKE, Kolozsvár, Erdély, [email protected] 

Megbízott szervező: 

Brinzan–Antal Krisztina, [email protected], +40 751 382 307, +40 787 311 117
Széman Péter, [email protected], +40 264 434 110