25 éves a Györkös Mányi Albert Emlékház

Negyed évszázada, 1994 augusztusában avatta fel az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület - EMKE a Kolozsvár szívében, a Republicii / Majális u. 5. szám alatt elhelyezkedő Györkös Mányi Albert Emlékházat, amely fennállása alatt a kincses város magyarságának egyik kiemelkedő kulturális központjává nőtte ki magát.

Az intézmény 25. születésnapja alkalmából jubileumi rendezvényt szervez a 10. Kolozsvári Magyar Napok keretében a kultúrakedvelőknek, az Emlékház barátainak, lelkes közönségének, a Györkös-ház iránt érdeklődőknek.

Az esemény keretében kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, melynek résztvevői dr. Széman Péter, az EMKE országos elnöke, Dáné Tibor Kálmán, a Művelődés havilap főszerkesztője, az EMKE volt elnöke, a Györkös Mányi Albert Emlékház Egyesület alapító elnöke és Kós Katalin, a Györkös Mányi Albert Emlékház vezetője; a beszélgetést Benkő Levente, a Művelődés havilap szerkesztője moderálja.

Vetítésre kerül a Györkös-házról szóló friss dokumentumfilm, valamint megtekinthető lesz a Györkös Mányi Albert festményeiből válogatott újabb kiállítás.

Az esemény házigazdája Kós Katalin.

A 2019. augusztus 20-án, kedden, 17 órától sorra kerülő rendezvényre szeretettel várunk mindenkit!

***
A rendezvény szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház.

Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja