Ünnepi előadás a magyar kultúra napján

Az összefogás nevében kezdeményezett az idén ünnepi előadást a magyar kultúra napjára a marosvásárhelyi Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Maros Megyei Múzeum, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, a Maros Művészegyüttes, a Marx József Fotóklub, a Maros megyei és a marosvásárhelyi RMDSZ és a MIET közös szervezésében.

A január 22-én, péntek este 6 órától, Marosvásárhelyen a Kultúrpalota nagytermében megrendezett eseményen fellép a Tiberius Quartet, a Maros Művészegyüttes utánpótlás zenekara, a Líraigény Társulat, illetve a Maros Művészegyüttes, melynek műsorában Tollas Gábor színművész előadja Gyóni Géza: Csak egy éjszaka című versét.

Az est folyamán átadják a MIET – a Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanácsa által 2021-ben alapított Enyedi Zsolt-díjat, amellyel tehetséges, fiatal művészeket tüntetnek ki. A belépésnél adományokat fogadnak el. Az adományokból befolyt összeget a mikházi Csűrszínház székelykapujának felújítására fordítják. Az ünnepi előadásra érkezőket délután 5-től fogadják a Kultúrpalota előcsarnokában, ahol megtekinthető lesz a Marx József Fotóklub Kultúránk látképe című kiállítása. Előzetes regisztráció szükséges a következő telefonszámon: 0365-451 034, keddtől péntekig 9 és 15 óra 30 perc között.

Antal Erika, www.szekelyhon.ro, 2021. január 19.