ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Életmód és mentalitás, népszokás és játék Sóvidéken című tanulmánykötet bemutatása

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
barabas.jpg

Szikonyország eltűnőben? Életmód és mentalitás, népszokás és játék Sóvidéken című, parajdi néprajzkutató legújabb tanulmánykötetét február 11-én, csütörtökön 17 órától Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes Arany János utca 2. szám alatti székhelyén mutatják be. A kötetet P. Buzogány Árpád szerkesztő méltatja. Házigazda Barabási Attila-Csaba, a marosvásárhelyi EMKE elnöke.

A szerzővel való beszélgetést követően a Barabás László gyűjteményében lévő felvételek által ízelítőt kapnak a résztvevők a Sóvidék népszokásaiból és népzenéjéből. Közreműködik a Maros Művészegyüttes zenekara, valamint Kásler Magda népdalénekes.

A kiadványban felhasznált felvételeket Bálint Zsigmond, Elekes János, Ozsvát Pál, Nagy Sarolt és a szerző készítették. A szövegközi képanyag és a terjedelmes képmelléklet egyes darabjai a szerző fényképgyűjteményéből származnak. A könyv szerkesztője P. Buzogány Árpád, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa. A kötet kiadója: a Hargita Megye Tanácsa alárendeltségébe tartozó Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

A járvány miatti korlátozásokat figyelembe véve, a szervező Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület marosvásárhelyi fiókja kéri, hogy a jelenlevők tartsák be az egészségvédelmi szabályokat. Az érdeklődők a 0757-059-594-es telefonszámon hétköznaponként 9-13, valamint 17-19 óra között jelezhetik részvételi szándékukat.

Forrás: Erdély.ma, 2021. február 10. 

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés