EMKE-borklub | Meghívott: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok – Tokaj-Hegyalja

Borklub_május

Időpont: 2024. május 8., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház
 (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)
Részvételi díj: 70 lej
Kötelező az előzetes bejelentkezés a lennebb látható levélcímen!

***

Kedves Borbarát!
Vendégünk a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok – Tokaj-Hegyalja!

A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyományai alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát, ahol a természettudatos művelés és a hagyomány ötvöződik az elkészült borokban.
Bemutatkozó anyagukban így jellemzik tevékenységüket: „Fő törekvésünk a Tokaji borvidék és a benne rejlő hatalmas potenciál megismertetése, továbbá a fenntartható szőlőtermesztés népszerűsítése. Száraz borokat és édes borkülönlegességeket készítünk, a régió három vezető szőlőfajtájából: Furmint, Hárslevelű és Muscat Blanc. Borkülönlegességeink között megtalálhatóak az édes kései szüretelésű borok, a Szamorodni és a híres Tokaji Aszú. BIO tanúsítvánnyal rendelkező boraink mellett egyre több saját magunk által termelt zöldséggel, gyümölccsel, virággal és mézzel is büszkélkedhetünk.”
A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok képviseletében Kósa László kereskedelmi vezető és Tóth Máté ügyvezető igazgató érkezik hozzánk, hogy bemutassa a következő szép borsort:

  • Organikus Hárslevelű 2022
  • Organikus Furmint 2023
  • Organikus Terézia Hárslevelű 2022
  • Organikus Muscat Blanc (Sárgamuskotály) 2022
  • Organikus Fortissimo 2023
  • Organikus Szamorodni 2020
  • Tokaji Aszú 6 puttonyos 2017

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket május 6-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.
A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.
***
A rendezvény szervezője és házigazdája Vincze László, társszervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház.
***
Az esemény Facebook-oldala
Az Emlékház Facebook-oldala
Közönségünk Facebook-csoportja
Az Emlékház honlapja
Az Emlékház eseménynaptára