EMKE-borklub | Pósta Borház, Szekszárd

Borklub - Pósta Borház

Időpont: 2023. november 8., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház 
(Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)
Részvételi díj: 70 lej
Kötelező az előzetes bejelentkezés a lennebb látható címen!
***
Kedves Borbarát!
Vendégünk a Pósta Borház Szekszárdról!
Postáék tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztek kisebb-nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleik kicsiny ültetvényét elvették az államosításkor, az 1970-es évek elején azonban a nagyszülőknek sikerült vásárolniuk egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartozó présházzal és pincével. Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban egy fehér fajta, az olaszrizling a számottevő. Ennek a fajtának a hegemóniája 1998-ig megmaradt, amikor is megvásároltak egy 3,5 ha-os területet, melyen már csak vörös fajták találhatók. 2006-ban egy újabb 10 hektáros bővítéssel alakult ki a mai birtokszerkezet, a legtöbb szekszárdi borászathoz hasonlóan, vörösboros hangsúllyal, nem elfeledkezve a Nagypapa olaszrizlingjéről sem.
Boraikat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, hozzáadott anyagok nélkül – de a legmodernebb technológiát kihasználva készítik. Manapság azon dolgoznak, hogy ültetvényeiket organikusra állítsák.
A Pósta Borház egy igazi családi szenvedéllyé nőtte ki magát, amiből megpróbálják a legtöbbet kihozni. Amint vallják: „Egyszerre vagyunk szőlészek és borászok, marketingesek és kereskedők, weblapfejleszők és piackutatók, vendéglátósok és takarítók.”

Posta Péter és leánya, Bori egy igazán reprezentatív borsorral készül elkényeztetni bennünket:

  • Sauvignon Blanc (pet nat) 2022
  • Amfórás Olaszrizling 2022
  • Amfórás Kadarka
  • Kékfrankos 2019
  • Merjó (merlot) 2017
  • Cabernet Franc 2017
  • Cinka (házasítás) 2017

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket november 6-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.
A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.
***
A rendezvény szervezője és házigazdája Vincze László, társszervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház.
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja
A Györkös Ház eseménynaptára